This story is over 5 years old.

Tech

Nederland wint toch een WK voetbal in Brazilië

Wat een wedstrijd.

Het Nederlandse team Tech United heeft gisteren de RoboCup 2014 gewonnen. Het robotteam van de TU Eindhoven won de bloedstollende finale in João Pessoa tegen het Chinese team ‘Water’ met  3-2.

Na een lange en uitputtende reis richting de finale – "Een van de wedstrijden hadden we eigenlijk alleen gewonnen door een eigen doelpunt," aldus een woordvoerder – was het gisteren dan eindelijk zover.

‘Water’ ging solide van start met enkele dreigende kansen, die echter majestueus tegen werden gehouden door de Tech United keeper Hans van Sleutelen. De eerste kans van de Nederlanders was wel in één keer doeltreffend: na een elegante combinatie  schoot de robotheld de bal genadeloos diagonaal  in de rechterhoek. Nog geen enkele minuten later maakte Tech United de 2-0 voorsprong met een zinderend spectaculaire combinatie.

In de loop van de wedstrijd werd Hans van Sleutelen de meedogenloze voorvechter van de Nederlandse eer, keer op keer was hij de redding van de Chinese aanval.

In de tweede helft begon Water wederom sterk met een aantal schoten op het Nederlandse doel. Net toen de hele arena robotvoetbalfans het idee begon te krijgen dat keeper Hans van Sleutelen onverslaanbaar was, scoorden het Chinese ‘Water’ hun eerste doelpunt. Het Chinese publiek barstte los van vreugde. Zoals we gewend van ze zijn hielden onze stalen vrienden het hoofd koel en scoorde als razendsnelle comeback hierop de 3-1. Toch maakten de Chinezen in de laatste minuten nog één treffer, maar dat deed niets af aan de glorieuze winst voor Tech United die het wereldkampioenschap met 3-2  wonnen. Een topprestatie.

Voor spectaculaire beelden van deze dynamische wedstrijd, kijk je hieronder de samenvatting:

Je kan hier binnenkort trouwens hartstikke leuk stage komen lopen. Klik hier voor meer info of mail meteen naar alejandro.tauber@vice.com.